Demonstratie en workshops Combisport voor sportieve mensen met honden!

2 nov 2023

Demonstratie en workshops Combisport voor sportieve mensen met honden!

Hondenschool Snuffeldog organiseert op 16 juli bij Buurthuis Studio 10 een demonstratie van Combisport. U kunt zelf ook gratis deelnemen met uw honden bij de workshops.
Combisport is een actieve en leuke hondensport. Een enthousiaste en sportieve baas is nodig, want ook u moet mee rennen om een goede tijd neer te zetten.

Een goede band met uw hond is nodig. Zonder zo’n goede band lukt het niet om samen foutloos de snelheidsonderdelen en heel precies de gehoorzaamheid te doen.
Combisport is een combinatie van behendigheidsonderdelen op snelheid en gehoorzaamheidsonderdelen. De samenwerking tussen baas en hond wordt op de proef gesteld. Hond en baasje dienen heel goed op elkaar te letten en moeten op elkaar ingespeeld zijn. Ze horen namelijk zij aan zij te blijven bij de verschillende onderdelen.

Combisport bestaat uit 4 onderdelen:

* Combi Jump is een onderdeel waarbij hond én baas springen over vier hindernissen, foutloos en zo snel mogelijk! De hindernissen staan op een afstand van tien meter recht achter elkaar opgesteld.

* Gehoorzaamheid is gebaseerd op het GG-programma van de FHN. De hond hoort netjes te volgen, te komen op commando en te apporteren. Per klasse wordt het de combinatie moeilijker gemaakt. Het volgparcours wordt uitgebreid.

* Stormbaan, hierbij worden aangepaste toestellen uit de behendigheidsport recht achter elkaar opgesteld. Uw hond zal de toestellen correct moeten nemen. Ook hier gaat het weer om een snelle tijd.
Bij de Combisport draait het om samen, uw hond hoort dicht bij u te blijven. Als uw hond u op de baan achterlaat en alvast naar de finish gaat kost dat punten. Andersom mag u uw hond u ook niet in de steek laten.

* Combi Speed is een ander onderdeel waarbij snelheid belangrijk is. Neem met uw hond zo snel mogelijk acht poortjes zigzaggend over het veld. In de juiste volgorde, anders tellen de punten niet mee.

Hondenschool Snuffeldog in IJsselstein
Naam: Bianca Rijssemus
Telefoon: 06-12368719
E-mail: info@snuffeldog.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *