Bolognezer Emily is alweer 16 weken

9 nov 2023

Alweer 16 weken is ze nu, Emily het pupje uit het nestje van Gaya dat naar Engeland gaat als ze aan alle regels heeft voldaan. Ze heeft intussen haar rabiës enting gehad. Over een week of drie nemen ze bloed af van Bolognezer Emily.

Het bloed wordt afgenomen om de titer te kunnen bepalen en dan hopen dat het goed is, want anders krijgt ze nog een keer zo’n enting. En dat zijn niet de lekkerste!! Ze was heel stoer, afgeleid door heerlijke brokjes, de prik voelde ze ook niet, maar daarna, als het ‘spul’ zich in het lijfje gaat verspreiden, daar voelde ze zich toch wel een beetje genomen. En die dierenarts leek zo aardig!

Maar gelukkig was dat toch vrij snel weer over en ze kon ook nog even napiepen in de armen van haar baasje. Ze is er wel even een beetje beroerd van geweest, deed natuurlijk ook zeer op de plek van de prik, dus heel voorzichtig met oppakken en neerzetten. Maar tegen de avond ging het al weer een stuk beter, het eten smaakte gelukkig ook al weer. De volgende dag nog een beetje last van de pijnlijke plek, maar de derde dag was alles weer gewoon en kon ze zich weer heerlijk uitleven met (op) de andere hondjes. Ze vermaakt zich prima zo, Bengi is nog steeds haar grote vriend.

Op een zondagochtend kwam haar zusje op visite, dat was een hele happening, zo leuk weer met elkaar gespeeld, en ravotten natuurlijk. Toch was haar zusje wel wat sterker geworden als Emily in gedachten had, want op een gegeven moment ging het spel wat harder, hier werd duidelijk gemeten wie de sterkste was. Emily was degene die in het nest altijd uitdaagde en ook won, maar dat liep nu toch net iets anders af. Eloise heeft haar even goed duidelijk gemaakt dat de rollen nu omgedraaid waren, ze liet Emily helemaal verbaasd het nakijken en ging op stap met ‘haar’ grote vriend Bengi. Emily bleef goed op afstand, ze had het begrepen, de rangorde was anders bepaald als voorheen. Dat was wel even slecht te verteren en aan Emily te zien ook iets wat ze eigenlijk niet heelmaal bevatten kon.

Gelukkig kreeg Bolognezer Eloise nog even een stukje verzorging en zag Emily haar kans om weer aansluiting te vinden bij Bengi, die bleek evengoed nog haar vriend gelukkig. En vergevingsgezind waren ze ook alle twee, want toen Eloise klaar was, speelden ze ook samen weer heel leuk.

Maar best een moeilijke les voor een hondje dat denkt dat ze toch altijd wel de baas zal blijven.

Groetjes,

Carolien

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *